Friday, December 4, 2009

Viisa tripp


Eile said 3 nädalat mööda, see on aeg mis on lubatud viisabalt riigis viibida. Et siin edasi olla seaduslikult, selleks tuli ette võtta 100 km pikkune reis Naga Citysse. Kuna Mike läks jälle 3 ks nädalaks Itaaliasse tööle ja ta lennuk läks ka vara hommikul, siis sättisin ennast temaga kaasa. Linna sõit võtab aega ca 2- 3 tundi, olenevalt liiklusest ja juhist. Mike sai sellega hakkama 2 tunniga.
Nagas elab üle miljoni inimese- saginat jagub. Õnneks pole seal neid eelmainitud külgkorviga motikaid. Need ongi imelikul kombel ainult meie kodulinnas Daetis.
Migratsioonibüroos läks üllatavalt libedalt, 38 päeva viisa, mis esimesena antakse maksis 3050 peesot- ca 690 eeku, lisaks pidin veel minemaja ise tegeama kuskil linna teises otsas passikoopiad. Selleks ajaks kui koopiatega tagasi jõuan pidi olema ka peaboss kohal, kes passi allkirja annab. Kahjuks oli ta just lahkunud selleks ajaks, ja viisa nüüd poolik. st et riigis viibida tohin aga lahkuda ei saa ilma selle autogrammita. Ehk järgmine kord õnnestub, kui pikendama lähen.
Kuna Mike naine Joy viis auto remonti siis sisustasime aega shoppamisega. Seda oleks pidanud tegema kõrvatroppidega sest White cristmass ja muud jubedad jõuludetsibellid purskusid kaubanduskeskuste kõlaritest välja. Öääk.
Kojusõit algas peale 4 ja Yoy käe alla võttis see 3 tundi, peaalegi oli pime ja ta sõidukogemused väiksed, mõned avariiohtlikud olukorrad ikka olid, kus tahtsin rooli keerata. Kuid kõik läks siiski hästi, eriti see tore et auto katki ei läinud ja meid ei röövitud, sest kahe linna vahel on ca 25 km pikkune lõik, kus paks dzhungel ainult, ja seal passivad pimedal ajal teeröövlid :) 21 sajand. Kuid nende lemmikaeg pidi olema 22.00 ja 04.00 vahel.
Praegu Kell 6.25 hommikul. Peab minema laguuni filmima, sest on tõus ja laguun vett täis. Kes ei tea siis tõus ja mõõn käivad ca 6 tunni tagant ja see nihkub iga päev ca 40 minutit edasi. Tänahommikune tõusu kõrgvesi 8.15 ja mõõn 13 50.
Lähen vaatan kas suudan Mihkli ja Liisu nii vara kampa saada:)

No comments:

Post a Comment