Saturday, December 13, 2014

Esimesed jõulud

Filipiinidel algavad jõulud varakult. Sellelgi aastal saime esimese jõulupeo juba 11 detsembril. Üks kohalik valge kogukonna liige pidi suunduma tööle varakult (kuskile Aafrika naftaväljadele) kuid tahtis ikka pere ja sõpradega jõule tähistada. Seega korraldas ta siis peo. Pidu oli uhke, umbes 50 inimeset. kõik kohalikud "välismaalased" peredega ja ka niisama kohalikke. Seltskond oli kirju- rahvast on USAst, Inglismaalt,Austraaliast, Serbiast, Lätist, Kanadast ja loomulikult Eestist. Kõik võtsid kaasa ka sööki ja jooki. Meie ülesandeks said puuviljad - Mangod, arbuus, papaia, banaani ja ananassid lendasid turult meie kotti.
Peojuhtideks oli kirju seltskond erinevate orientatsioonidega olevusi - naiste riietes ja tissidega mees jms. kes siis mikritesse karjusid ja õhtut juhtisid ning kahemõttelisi "nalju" hõikusid. Meelelahutuskes mängis bänd, mis on segu stripitantusust ja karaokest, seda peab ise nägema siis saab aru :) Kaks nais-solisti keerutavad jalga sünkroonis ja laulavad pophitte Shakiralt Britneilt ja teistelt staardelt. Mussitümps tuleb arvutist, millele siis bändimehed juurde mängisid trummi ja kitra.
Lisaks olid veel meie pulmamängu taolised mängud - suvikõrvits jalgade vahel jne. Nalja ja naeru jagus kõikjale.
Söögilaud oli uhke ja lookas. Terve siga liual küpsetatud, mitmed kalaroad, spagetiroad (millest üks põhjustas järgneval päeval selle sööjates kõhuepideemia), grillitud lihad, kastmed... oeh, kõht sai jube täis.
Kui korralikum netiühendus saabub, siis laen siia ka videojupi sellest.
Naised olid teinud pakke, mida nad siis omavahel lõpus välja loosisid ja lunastasid. sellised olid siis esimesed jõulud.


See Õhtujuht paremal servas on he. :)

1 comment: