Thursday, January 3, 2013

Häid jõule ja uut aastat!

Sellise suitsuahju ehitas Franco, siin valmis suitsusink ja -peekon. Varsti pistame sinna sisse ühe Torrado ja paar tuunikala
Khaled jõulumest mängimas

Riin, Simona ja minu õpilane Matt, kelle isa on Armeenlane ja ema šhotlane - kokku tuleb kanadalane :)

Selline näeb välja trycycli lõpppeatus, kus asub ka turg ja linnakeskus.

Sellise ägeda võrkiige tõi meile Araabia jõulumees.

Kui tahad trycicly juhiks saada, pead varakult harjutama. hea kui saad endale välismaa kliendid.

Torrado, ehk Mahi - mahi meie toidulauale

Meie seljataga on park betoonist loomadega :)
Vahepeal on palju vett jälle merre voolanud. Mitu õpilast sõitma pandud ning jõulud ja aastavhetus mööda saadetud. Jõulude ajal tegi Joy spagette ja pologneset ( ikkagi välismaa roog). Megahea muide. Lisaks kanad, kalad puuviljad jms. Kogu meie külalistekari oli peole kutsutud nagu ikka. jõuluvana tõi meile mõnusa punutud võrkkiige. Minu araablasest õpilane mängis jõuluvana ( pool Saudi pool Bahreini). Jõulu esimesel või teisel púhal ta pahandas oma sõbra Nickiga, et see ei tahtnud temaga tuumateemal rääkida. Igatahes hommikuks oli jää sulanud ja võis jälle edasi surfida:)
Vana aasta sees käisime Francoga kõrvalkülas Mercedeses kala ostmas. Tal oli vaja oma restorani varusid täiendada. Läksime ta tuttava kalamaakleri juurde ja täitsime jääkasti erinevate mereandidega. Mu toidulaluale tekkis 3,5 kilone Torrado ehk Mahi-mahi. Selle peast ja sabast keetsime kalasuppi, ülemise kereosa panime grillile ja alumise fileerisin soolaga karpi. Röstsaiga läks see roog hästi peale.
Aastavahetus oli jõuludest natukene rahulikum, sest ka külalisi oli vähem. Joy tegi jälle spagette, tappis pardi ja küpsetas selle, lisaks kala ja kana jms. Lasime rakette, mis hollandlane Marc oli ostnud ning peale 00.00 kobisin magama.
Mitu ööd olid olnud vahepeal magamata, sest üritasime öist "kiiret"internetti kasutades tagasisõidupileteid osta. Kolmandal ööl see ka õnnestus, või oli see neljandal. 19 märts hakkame koju sõitma.
Tuul puhub pea iga päev ja sõita saab korralikult, lisaks koolitada.homme on uued õpilased saabumas.
Olen avastanud uued grimassid, mida filipiinod kasutavad suhtlemisel. Alguses arvasin et meie koristajatädi on juhm kui suu plaksuga lahti lõi, kui ma teda kõnetasin. Hiljem märkasin kõikide filipiinode juures seda nägu, kui nad sõnatult palusid öeldut korrata, või tegid näo nagu kuulaks tähelepanelikult. Teine uus märk on torus huultega suuna osutamine või kellegile näitamine. See on päris naljakas. Kolmas, mida isegi juba esimesest aastast siin kasutan on kulmukergitusega tervitamine või siis nõusoleku näitamine. Kaks kiiret järjestikus kergitus tähendab OO, ehk jajah:)
Eile ehitasin akendele ette moskiitovõrgud. Ostsin poest liistu, tegin raamid, lõikasime vanast voodi kohale riputatavast sääsevõrgust parajad tükid ning lasime klambritega kinni. Nüüd saab ka pimedal ajal süü teha ja aknaid lahti hoida. Ennem kui pott tulel podises olid seinad ja põrandad aurused ning libedad, sest aknaid ei saanud moskiitohirmus lahti teha.

No comments:

Post a Comment